Nextstep

Sve europske zemlje u koje putujete s osobnom iskaznicom

DA ZNATE I ZA UBUDUĆE...

Do sada smo na putovanjima imali svakakve situacije gdje su ljudi na prelasku granice imali problema. Zato donosimo gdje se osobnom može putovati, ali i nekoliko kljuučnih savjeta na što oko osobne morate paziti.

Od ulaska u EU s osobnom iskaznicom putujete u:

  • sve zemlje Europske unije
  • BIH, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Tursku

Od europskih država jedino Turska naplaćuje vizu oko 15 eura i kupujete ju online. Sve ostale zemlje slobodno prolazite sa spomenutim dokumentima.

Naravno da možete ići i s putovnicom, ali tu pazite – u druge države treba ući i izaći s istim dokumentom jer bi kombinacijom oba mogli imati problema na granici. Druga stvar na koju trebate paziti je do kada vam osobna vrijedi kako će vas naš zakon, ako vas zaustave s isteknutom osobnom na granici, tretirati kao mini švercera ljudi. Osim što ćete svima zakomplicirati prelazak kako ste već na listi, ostati ćete na granici i dobiti kaznu do nekoliko tisuća kn što ste išli sami sebe švercati preko granice.

Sva naša aktualna Europska putovanja pogledajte OVDJE. Ako imate vlastitu grupu, vrijede brojne dodatne pogodnosti pa nam se svakako javite za ponudu.

Dnevna doza NEXT STEP-a na našim profilima:

Super putovanja i akcije na tvom mailu. Može?