Nextstep

Naš izbor za emigrirati!

Zašto je u Pragu najbolja brija?

NEXT STEP je prije nekoliko godina zbog brojnih razloga odabrao PRAG za početak razvoja svojeg posebnog kataloga PARTY PUTOVANJA. Jednostavno obožavamo ovaj grad! Sad ćemo Vam kroz nekoliko pričica probati dočarati zašto nam se svi vodiči „tuku“ kada treba voditi ekipu u Prag.

Češka je oduvijek koketirala sa znanosti prednjačivši u tome pred drugim državama svijeta. Kraljevi im nisu bili baš nešto posebno uspješni do Karla IV. čije ime nosi gotovo sve u široj okolici Praga – od birtije, preko čuvenog Karlovog mosta, do Karlovog sveučilišta. Ćaća češke države i nacije, bio je prije gotovo 7 stoljeća podjednako uspješan društveni reformator, diplomat i vojskovođa pod kojim je nastala većina stvari kojim se Prag i Češka danas ponose. Nabrojimo samo nekoliko finti što je njegovog mozga djelo: jedno od naj svjetskih sveučilišta Karlovo sveučilište, čuven praški most, dvorac Karlštajn, jedne od najpoznatijih toplica Karlovy Vary, Praški dvorac, katedrala Sv. Vida... Gotička arhitektura nabrojenih lokacija u Pragu čini ga jednim od najljepših starih gradova svijeta. 

Kao posljedica ranog razvoja ljudskih sloboda pod Karlovim  patronatom, Češka i Prag se stoljećima orjentiraju prema znanosti i kulturi. Tako Einstein na Karlovom sveučilištu otkriva temelje za svoju teoriju relativnosti, nastaje Keplerova teorija kretanja planeta, alkemičari daju temelje moderne medicine, imaju najstarije bilježenje vremenskih uvjeta u svijetu, lijek za sprječavanje razmnožavanja HIV-a ... Na Karlovom sveučilištu stoljećima studiraju najizvrsnije kćeri i sinovi europskih naroda. Ponosni listovi naše gore koji su cugali u studentskim danima u 5 stoljeća staroj praškoj pivnici „U Fleku“ su Stjepan Radić, August Šenoa, Vlaho Bukovac i drugi. 

Kako opisati narod koji je smislio pojam za izbaciti nekoga kroz prozor (defenestracija)? 

Pivo je po nama jednostavno najbolje na svijetu! Bez mamurluka i suludog pijanstva slobodno nagrabite desetke vrsti u jednom danu – koliko stane! Dođete u birc ujutro i vidite zgodnu poslovnu ženu kako na pauzi šarafa po laptopu, a kraj nje je krigla pivkana od pola litre.

U centru grada je najskuplja javna kuća koja rentu plaća državi! Svi znaju za to, država zarađuje kroz rentu i poreze, djelatnice imaju zdravstveno i zbilja nikoga kvazimoralno nije briga za to.

Jadranski galebovi, zaboravite da ste vi zbarili Čehinju na moru; ona je zbarila i iskoristila vas jer su i Čehinje i Česi znatno opuštenijih stajališta prema seksu nego mi. 

U svjetskim poznatim turističkim vodičima već 20 godina imate weed klub iako su formalno tek nedavno zakonski liberalizirali vutru.

Svi pričaju engleski i uglavnom su voljni pomoći - čak i kad ne pričaju niti jedan strani jezik. 

Svake, ali svake noći imate barem 50 mjesta u Pragu s različitom live svirkom ne računajući bezbrojne pivnice i barove. Jazz je u Pragu najbolji u Europi uz Pariz. 

Češka je imala premijera od 23 godine?! Na jednim izborima je drugi kandidat za predsjednika bio sveučilišni profesor Glazbene akademije Karlovog sveučilišta star preko 60 godina i sa 90% tijela prekriveno tetovažama. Ljudi se ne groze kada na rukama konobara u restoranu vide tetovažu.

Nije bitno koliko imaš godina već što imaš u glavi pa se nerijetko vidi scena gdje zajedno cugaju i pljugaju majstori od 20, 40 i 60 godina starosti. Usput, svi SVI puše vutru!

Mi smo u Pragu doma! Iz prve ruke vas vodimo na naj lokacije – i za briju i za obilaske grada. Ne davimo sa pretjeranom spikom već se prilagođavamo grupi. U svojoj ponudi imamo preko 20 praških klubova – jazz, clubbing, pivnice, striptiz, after techno, after house, boat party...

Garantiramo kako spoj nas i Praga nudi putovanje kakvo još niste doživjeli! Početni dokaz – program ovog putovanja!

Dnevna doza NEXT STEP-a na našim profilima:

Super putovanja i akcije na tvom mailu. Može?