4./5./6./9./10.
1 DAN / 0 NOĆENJA
Paket usluga na ekološkom uzgoju jabuka Jug (proces uzgoja eko jabuka, obilazak voćnjaka i punionice eko sokova, čaša eko soka, degustacija jabuka); Ulaznica i vodstvo u Zavičajnom muzeju Našice; Posjet automatiziranoj farmi muznih krava i tovne junadi Osilovac uz vodstvo tehnologa; Paket usluga na seoskom turističkom kompleksu „Višnjica“ (vođeni obilazak, prezentacija uzgoja batata, organskog povrća, konja i jelena lopatara, jahanje konja, vožnja kočijom i električnim vlakićem)
Kviz „Kako se proizvodi hrana?“ uz slatke nagrade
Polazak rano ujutro ispred škole. Posjećujemo ekološki uzgoj voća i sokova od jabuka JUG koji je prvenstveno usmjeren na eko uzgoj jabuka i proizvodnju prirodnih eko sokova od jabuke. Paket usluga: obilazak voćnjaka i punionice sokova uz tehnologa, proces uzgoja eko jabuka, degustiranje čaše eko soka, kušanje eko jabuka.
Posjet NAŠICAMA, najuređenijem kontinentalnom gradiću te grofovska priča: crkva i samostan Sv. Antuna Padovanskog sa 10 inkunabula neprocjenjive vrijednosti, Dvorac Pejačević – dom slavonskih vladara, grofova Pejačević, Perivoj Pejačević - prvi zaštićeni spomenik parkovne arhitekture u Hrvatskoj, bijeli brezov Dorin paviljon, drugi našički dvorac – Dvorac Marka Pejačevića.
Posjetom Zavičajnom muzeju Našice u Dvorcu Pejaćević saznati ćemo više o 2 hrvatska bana – našičanina, prvoj hrvatskoj kompozitorici Dori Pejačević, hrvatskom prosvjetitelju Isidoru Kršnjavom...
Opcija (uz nadoplatu): restoranskog ručka (glavno jelo, prilog, salata, desert), posjeta vinogradima i starom podrumu Feravino gdje uz vodstvo enologa upoznajemo 10-ak vrsti loza grožđa uz proces proizvodnje vrhunskih vina te posjeta obiteljskom Zoološkom vrtu BIZIK. U dvorištu kuće je smješteno stotinjak životinjskih vrsta kojih se ne bi posramili ni veliki zoološki vrtovi (lavovi, poniji, medvjedi, orlovi,tigrovi, zmije...). Nikada bliže divljim životinjama uz nezaobilazni animatorski show.
Dalje nastavljamo s automatiziranoj farmi krava muzara i tovne junadi OSILOVAC u Feričancima. Tehnolog farme nam prezentira cjelokupni proces uzgoja muznih krava i proizvodnje mlijeka – od prehrane, oplodnje, komoditeta koje krave imaju zbog veće proizvodnje mlijeka, automatizirane muzionice i punionice, distribucije mlijeka.... Tu saznajemo i kako se proizvodi meso od tovne junadi.
Slijedi posjet Seoskom turističkom kompleksu VIŠNJICA koji na velikoj površini objedinjuje hotel 3*, apartmanske kuće 3+*, hostel, ergelu quarter konja, uzgoj jelena lopatara, te uzgoj batata i organskog povrća. Paket usluga: vođeni obilazak, prezentacija uzgoja batata, organskog povrća, konja i jelena lopatara, jahanje konja, vožnja kočijom i električnim vlakićem. Višnjica je prošlogodišnji dobitnik prestižne turističke nagrade „Europska destinacija izvrsnosti“ i jedna od najljepših turističkih lokacija u Slavoniji. Kviz „Kako se proizvodi hrana?“ uz slatke nagrade. Povratak kući predvečer.
CIJELI PROGRAM U PDF-U
PREUZMI