Nextstep

Putovanje Cannafest Prag: PRAG: Obilazak uz vodiča

Putovanje Cannafest Prag

PRAG: Obilazak uz vodiča

Putovanje Cannafest Prag: CANNAFEST: 30.000 kanabis fanova u 3 dana

Putovanje Cannafest Prag

CANNAFEST: 30.000 kanabis fanova u 3 dana

Putovanje Cannafest Prag: PRAG: 420 krstarenje Vltavom uz jox

Putovanje Cannafest Prag

PRAG: 420 krstarenje Vltavom uz jox

Putovanje Cannafest Prag: CANNAFEST: Povratak s hrpom gratisa!

Putovanje Cannafest Prag

CANNAFEST: Povratak s hrpom gratisa!

Putovanje Cannafest Prag: CANNAFEST: Preko 30.000 posjetitelja i 300 izlagača!

Putovanje Cannafest Prag

CANNAFEST: Preko 30.000 posjetitelja i 300 izlagača!

Putovanje Cannafest Prag: CANNAFEST: Odaberi sjeme na sniženju

Putovanje Cannafest Prag

CANNAFEST: Odaberi sjeme na sniženju

Putovanje Cannafest Prag: CANNAFEST: Oprema na popustu

Putovanje Cannafest Prag

CANNAFEST: Oprema na popustu

Putovanje Cannafest Prag: PRAG: Clubbing u najboljim klubovima

Putovanje Cannafest Prag

PRAG: Clubbing u najboljim klubovima

Putovanje Cannafest Prag: CANNAFEST: Ulaz bez redova

Putovanje Cannafest Prag

CANNAFEST: Ulaz bez redova

Putovanje Cannafest Prag

02.11.2018 - 05.11.2018

3 DANA / 2 NOĆENJA

IZ: Zagreb / Osijek

VRIJEDNOST VIŠE:

Edukativno putovanje za kanabis aktiviste, znanstvenike, poslovne ljude i medicinske pacijente. Širenje svijesti o korisnosti kanabisa u gospodarstvu i medicini na najvećem svjetskom sajmu CANNAFEST PRAG uz predavanje niza znanstvenika i sudjelovanje businessa iz cijelog svijeta. Trodnevni spoj Cannafesta,  najboljih atrakcija Praga uz vodiča i ekskluzivnih canna sadržaja za putnike. 

Zagreb

980 kn

Osijek

980 kn
Rezerviraj

Plan putovanja

DAN 0:

Polazak u četvrtak 4.11. i noćna vožnja

Polazak iz OSIJEKA U 18 H (parking između Bille i Karake).

Polazak iz ZAGREBA U 22 H (ugibalište ispred ulaza u dvoranu „Lisinski“).

Noćna vožnja prema Češkoj uz redovne kung fu fu fu pauze;)


DAN 1:

PRAG i Staro mesto – Weed shopping – CANNAFEST PRAG 2021: dan za pregled cijena

Dolazak u PRAG oko 10.00 h i obilazak: stara gradska vjećnica sa astronomskim satom Praha Orloj, spomenik Janu Husu, najpoznatija gotička građevina - crkva Majke Božije Pred Tynom, nekadašnji glavni ulaz u utvrđeni grad Prašna vrata; trgovačka Celetna ulica...

Odlazak do mjenjačnice koja vas neće preveslati kod mijenjanja love! Informacije gdje piti, jesti, kupovati...

WEED SHOPPING. Podsjećamo kako je PRODAJA ILEGALNA (konzumacija dozvoljena, pogledajte naš web) pa vas upućujemo gdje, što i kako uz diskreciju i STRPLJENJE JER NA OVO NISMO OBAVEZNI !!!! Jedan gram je negdje oko 10 eura, a ta cijena je svugdje normalna i držite je se.

Prijava u hotel 3* oko 14 h i odmah zajednički odlazak na CANNAFEST PRAG 2021. – najveći svjetski sajam kanabisa. NE SE RAZDVAJATI KAKO ZAJEDNO MORAMO PREUZETI ULAZNICE! Prvi dan sajma najčešće nudi arhivsko sjeme i tzv. „first minute“ popuste na dobar dio proizvoda. Bez brige, sva 3 dana biti će i popusta i nagradnih igara.

Sastanak s vodičem u 19.30 h ispred sajma i povratak u hotel metroom. KUPITI NA KIOSKU VIŠE KARTI ZA METRO PO 24 CZK kako će nam trebati, a automati na stanicama su katastrofa! Oni koji ostanu, vraćaju se sami! Noćenje.

CLUBBING se u petak, nakon praktički 48 h nespavanja i nekoliko tona frulkasa, do sada pokazao prenapornim. NO, ukoliko u autobusima bude dovoljno interesa, organizirat ćemo ga pri dolasku.  

DAN 2:

PRAG – Praški dvorac, Hradčani, Mala Strana i slobodno u centru – CANNAFEST PRAG 2021: uživanje u sajmu – 420 noćni cruise brodom po Vltavi i atrakcije Praga uz jox – Clubbing u najboljim praškim klubovima

Doručak. Oko 10.00 h autobusom na obilazak Praškog dvorca, Hradčana i Male strane: Daliborova kula, Zlatna ulica, bazilika sv. Jure, Toranj baruta– dom praških alkemičara; gotička katedrala sv. Vida, prijestolnica čeških vladara Stara kraljevska palača, Mala Strana, najpoznatiji simbol Praga – Karlov most...

Prelaskom mosta dolazimo do centra. Slobodno vrijeme u centru i samostalni odlazak metroom na CANNAFEST PRAG 2021.! Pitajte vodiča što vas zanima kako ne bi bilo nezadovoljstva!

REKREATIVNI PUTNICI moći će razgledati sajam sa 300 najvećih svjetskih firmi iz kanabis industrije, kupiti svu opremu i sjeme do 50% popusta – isplati se, sudjelovati u radionicama, kušati jela i pića od cannabisa, pogledati filmove i performanse na temu, posjetiti izložbe, pogledati konferenciju koja uključuje najveće svjetske stručnjake u raznim područjima, kulirati u rolls & smoking chillout zoni, uživati u dnevnim koncertima/partyjima...

PUTNICI PROFESIONALCI U KANABIS INDUSTRIJI  nam se mogu obratiti kako bi im s organizatorima Cannafesta dogovorili štand, sudjelovanje u konferenciji ili potrebne sastanke s potencijalnim partnerima koji sudjeluju na sajmu.

Povratak u hotel metroom prema željama. Za one koji idu na brod (a to su manje-više svi), NAJKASNIJE KRENUTI SA SAJMA U 19.30 h jer vam treba barem 45 minuta do hotela kako je sajam na zadnjoj stanici crvene metro linije Letnany!

Opcija noćni WEED CRUISE brodom po Vltavi i atrakcije Praga uz jox. Tradicija da svake godine prije 22.00 h odlazimo na brod sa vlastitom opremicom, odemo na vanjsku palubu, naručimo cugu, zapalimo, uživamo u prekrasnom Pragu noću i super se skompamo sa ostatkom ekipe iz buseva. Weed verzija jedne od najposjećenijih turističkih usluga Praga sa obično preko 100 prijavljenih. Meditirajuće :)

Opcija CLUBBING + osigurani lokalni prijevoz do hotela ujutro. Odlazimo odmah poslije broda u jedan od najboljih klubova Praga na čagu, a oko 3.30 h ujutro imamo organizirani lokalni autobus do hotela.

DAN 3:

CANNAFEST PRAG 2021: zadnji shopping – Zajednička bakljada na češko-austrijskoj granici :) – Povratak u večernjim satima

Doručak do 10.00 h. Odjava iz hotela. Odlazak na CANNAFEST PRAG 2021. – najveći svjetski sajam kanabisa! Do sada točno znate što se nudi i gdje se što nalazi pa ostaje za isprobati niz proizvoda koje niste uspjeli prvi dan. DANAS SU CIJENE NAJPOVOLJNIJE PA TO ISKORISTITE! Na sajmu ostajemo do 13.00 h nakon čega slijedi povratak kući.

Stajanje kod centra Exalibur na tradicionalnu masovnu bakljadu kako se marihuana ne smije prenositi preko granice. Zadnja razmjena dojmova u velikom krugu i uz trube veličina kakve ljudi obično više ne motaju :)

Nastavak putovanja kući uz redovna stajanja za pauze. Molimo sve stvari koje su dozvoljene u Pragu riješiti prije češke  granice da nemamo pretres autobusa! Dolazak u Zagreb oko ponoći, u Osijek oko 3.30 h. Vidimo se slijedeći puta ;)

CIJELI PROGRAM U PDF-U

PREUZMI

VAŽNO - COVID PRAVILA PUTOVANJA

Putovanje je moguće realizirati isključivo po COVID pravilima i mjerama Republike Hrvatske i Republike Češke koja su gotovo identična uz manje razlike, a vežu se uz epidemiološku kartu.


COVID PRAVILA PUTOVANJA:

- Svi putnici moraju imati jednu od 3 medicinske POTVRDE: 1. preboljenje, 2. cijepljenje, 3. test na antitijela 

- MASKE nisu potrebne tijekom putovanja!

- Ako je RH crvena na karti, putnici sa potvrdom 1. i 2. U SVAKOM SLUČAJU MOGU UĆI U ČEŠKU! No, putnici sa potvrdom 3. na antitijela po pravilima Republike Češke moraju ići 5 dana u izolaciju - neće moći realizirati putovanje. Putnici s testom bez problema mogu ući samo ako je RH zelena ili žuta.

- Za povratak smo putnicima koji putuju s testom osigurali povoljno testiranje u Pragu za 10 eura.

- SVI SADRŽAJI ĆE U ČEŠKOJ BITI IZVRŠENI!

- Ostvarenje rezervacije. Ugovor, koji i Vas i nas zakonski obvezuje, potpisujete u 24 h nakon slanja prijave. U normalnoj situaciji uzimamo polog od 400 kn odmah, ali ćemo zbog COVID-a pričekati nekoliko tjedana kako bi izbjegli komplikacije oko povrata novca. Za to ćemo vas kontaktirati telefonski.   

- SIGURNOST I INFO. Detaljne info oko COVID-A, Cannafesta, kanabisa i samog putovanja redovno dobijate na mail. Uvijek nas možete kontaktirati chatom na inbox Facebook pagea "Cannafest & kanabis putovanja".


NAPOMINJEMO KAKO JE STATISTIČKI MOGUĆE 3 TJEDNA UNAPRIJED PREDVIDJETI HOĆE LI SE PUTOVANJE ODRŽATI ILI NE! U slučaju otkazivanja putovanja zbog procjene kako se kvalitetno neće moći realizirati (izvanredna situacija), novac vraćamo u cijelosti. U slučaju da ste se odlučili na putovanje uz opciju COVID potvrde 3. uz test na antitijela, agencija ne odgovara ukoliko Hrvatska uđe u crveno u tjednu putovanja i novac se ne vraća!

Cijena, rezervacija i popusti

REDOVNA CIJENA PUTOVANJA = 980 kn

First minute popust do 20.9., stari putnici = -100 kn


Za ostvarenje FIRST MINUTE POPUSTA i potvrdu putovanja potrebno je ispuniti prijavnicu koju vam pošaljemo i u 24 h potpisati Ugovor o putovanju. Putovanje pri rezervaciji možete: a) uplatiti polog od 400 kn i ostatak najkasnije 20 dana prije polaska, b) odmah uplatiti puni iznos u cijelosti.

Kako dovršiti REZERVACIJU i REALIZIRATI PUTOVANJE pogledajte u sekciji "VAŽNO - COVID PRAVILA PUTOVANJA!!"

Najveći svjetski kanabis sajam i 1. europska legalna kanabis putovanja

CANNAFEST PRAG - NAJVEĆI SVJETSKI SAJAM KANABISA

Češka je zemlja koja je prije 20 godina tolerirala kanabis. I dok je bio nezakonit, nije bilo čudno vidjeti policajce da zapale, a u samom centru Praga je bio klub koji je u najpoznatijem svjetskom Eyewitness vodiču bio naveden kao mjesto gdje si možete riješiti ganju. Već godinama svaki odrasli državljanin Češke smije posaditi 5 vlastitih biljaka čime je omogućemo samoliječenje, ali i izbjegnuta monopolizacija biljke od strane farmacije i krupnog kapitala.

Prvi Cannafest 2010. postaje medijski eksponirani predvodnik češkog pokreta za legalizaciju kao prvi komercijalni događaj koji dovodi svjetsku kanabis industriju. U to vrijeme se odlučuje tko će i na koji način proizvoditi i distribuirati kanabis pa je Cannafest "trn u oku" vrlim vođama koji pod krinkom moralizma, ali s namjerom osiguravanja monopolizma i izbacivanja aktivista za legalizaciju kanabisa iz komercijalne priče, na sve zakonske načine pokušavaju spriječiti odvijanje sajma. No, kako je Češka ipak kud i kamo zakonska država, u tome ne uspijevaju i rađa se kultni sajam.

Danas je Cannafest, od skromnih početaka s jedva nakupljenih, mahom lokalnih, stotinjak štandova narastao u izlog svjetske kanabis industrije s preko 300 štandova gdje dolaze svi koji u svijetu nešto znače. Tako nije bio problem zapaliti s pokojnim Francom iz Greenhouse-a ili popričati s likovima poput kultnog Shantibabe, Howarda Marxa, obitelji Dronkers iz Sensia i niza drugih.

Kako je sajam i dalje aktivistički (priča o podjeli komercijalnog plijena još traje), svake godine dovode niz svjetskih aktivista, liječnika, znanstvenika, bolesnih ljudi koji su se izliječili i svakog tko bi mogao objektivno prenijeti priču o korisnosti biljke, posjetitelji imaju sjajnu priliku besplatno se educirati o gotovo svim aspektima biljke.  Naravno, političare i dalje boli pa šalju policiju gnjaviti ljude ispred oko pušenja (zabranjeno je javno pušenje pa dobijete kaznu do 500 kn) i tu i tamo upasti u VIP napraviti raciju.

No, Cannafest je godinama tu, a vjerujemo da će i ostati :)


NEXT STEP - PRVA EUROPSKA PROFESIONALNA AGENCIJSKA PUTOVANJA NAMIJENJENA KORISNICIMA KANABISA

Kako je naša agencija često vodila grupe u Prag, tamo smo stekli dosta prijatelja. U jednom birtijskom druženju 2012. s ekipom uz odlično pivo i istu takvu pljugicu, frend iz Praga nam je spomenuo: "Hej, imaš tu nekakav sajam kanabisa koji izgleda zanimljiv. Biš' li ti to radio?". Normalno, prva pomisao mi je kao vlasniku bila: "Sranje, izmaltretirat će me murija!" Druga je bila:"Tko ga jebe, idemo nešto konačno javno pomaknuti s mjesta!"

Krenuli smo u pripremu i već slijedeće godine upali sa 70.000 letaka na 15 najvećih ljetnih festivala. Bilo je zanimljivo gledati oduševljenje i paranoju ljudi dok smo dijelili letke s 2 ukrštena joxa. Ljudi svih generacija su sa smješkom uzimali letak, ali stalno tražili očima gdje ih snima skrivena kamera ili murija. Normalno, uslijedile su i gnjavaže "jakih snaga", ali me je iznenadilo da nisu bile žestoke kako sam očekivao.

Prve godine sam na toj promociji spušio poprilično love i išli smo s nekoliko auta umjesto busa jer nam nitko nije vjerovao da je to legalno. Uslijedile su godine vlastitog učenja o svim aspektima biljke i prenošenje znanja bez dlake na jeziku pa smo slijedeće godine dobili prvih 55 putnika. Nakon toga godinama ide nekoliko autobusa.

ideja je bila - i još uvijek je - imenom i prezimenom kao vlasnik firme stati javno za legalizaciju kanabisa u Hrvatskoj te, koliko god moguće, educirati ljude da o njoj pričamo temeljem znanosti i argumenata bez laži i gluposti, ali i pružiti sav support pravim aktivistima i osobito growerima. Groweri na našem putovanju imaju posebno mjesto i svakako im se trudimo osigurati dodatne popuste i gratise kako se radi o ljudima koji su stup legalizacije i svakodnevno veliki dio njih riskira zatvor kako bi pomogao u liječenju bolesnih kanabis uljem. No, samo je putovanje prvo agencijsko putovanje koje je, uz uobičajene atrakcije, ponudilo ekskluzivne kanabis sadržaje koje možete vidjeti u planu puta.

Na putovanje idu obični ljudi svih generacija, interesa i staleža. Kada nakon svakog stajanja iza nas ne bi ostajao oblak dima, nitko ne bi primjetio razliku između običnog agencijskog putovanja i ovog. Naravno, uz odličnu zabavu svatko tko si želi kupiti bilo što, na sajmu prolazi povoljnije.

Putovanje je, koje kao ekskluzivni promotivni zastupnik Cannafesta promoviramo, tu da još dugo ostane. Baš kao i sam Cannafest...


Upozorenja oko kanabis uporabe i odricanje od odgovornosti

UPOZORENJE PUTNICIMA OKO KANABISA

Putovanje je namijenjeno isključivo punoljetnim osobama od minimalno 18 godina starosti. Slobodno korištenje kanabisa i njegovih proizvoda dozvoljeno je samo na području Republike Češke, odnosno, na lokacijama diljem Praga u koje će vas vodiči uputiti na licu mjesta.

Putnici moraju biti svjesni kako se u drugim državama kroz koje na putu prolazimo (Slovenija, Mađarska, Austrija, Slovačka) na posjedovanje kanabisa gleda restriktivno i da su za većinu spomenutih država posjedovanje istog nosi drastične zakonske posljedice pa i kaznu zatvora! Iz tog razloga upozoravamo putnike da ni u kom slučaju na putovanje ne nose sa sobom nikakve proizvode od kanabisa jer bi u slučaju policijske kontrole mogli biti privedeni, a cijeli autobus zbog gluposti pojedinca zadržan i pretresen.

Tu osobito apeliramo da se ni slučajno ne unosi nešto u Hrvatsku kako cijelo putovanje zbog neodgovornih pojedinaca ne bi završilo sa nepotrebnim problemima. U slučaju da do takve situacije i dođe, pojedinca koji nije slušao naš savjet zbog ostatka grupe ostavljamo nadležnoj policiji i nastavljamo bez njega.

Kratko i jasno – što želite i imate, obavite na području Republike Češke. Ako ni zbog čega drugog, molimo da to ne radite zbog nas jer smo vam prvi kao agencija, riskirajući brojne osude, osigurali zakonski prihvatljivo putovanje ovog tipa. 


ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Next step se u ovom putovanju nalazi isključivo u svojstvu organizatora putovanja te pružanja usluga prema važećim zakonskim propisima republike Hrvatske. Naglašavamo kako ovim programom agencija ne potiče niti daje svoj stav oko legalnosti konoplje/kanabisa niti ima namjeru kršiti zakonske propise Republike Hrvatske. Cjelokupnu ponudu u Pragu, vezanu uz cannabis, isključivo provode i nude naši češki partneri u skladu sa važećim zakonskim propisima Republike Češke. 

Svi naši putnici punoljetni su građani ove zemlje koji samostalno donose svoje odluke i kao takvi su individualno odgovorni za sva eventualna kršenja zakona kako su već u samom startu ovog programa upozoreni na zakonske posljedice donošenja proizvoda od kanabisa u Hrvatsku. 

Dakle, u slučaju kršenja zakona RH odgovornost treba snositi pojedinac, ne agencija niti ostali putnici koji se nisu ogriješili o zakone. U ovome slučaju agencija stavom (ne neodgovornim ponašanjem) želi ljudima ponuditi sve oblike dobre zabave za koju smatramo da nije destruktivna i (pretjerano) štetna za zdravlje dok bavljenje lažnim moralističkim stavovima ostavljamo političarima i svima koji ne znaju čitati.

Cijena uključuje

 • Prijevoz vrhunskim turističkim autobusom
 • Smještaj u hotelu 3* u Pragu u 1/3 sobi na bazi 2 noćenja s doručkom
 • Profesionalnog pratitelja putovanja (vodiča)
 • Razgledavanje Praga prema programu
 • Rezervaciju ulaznica za Cannafest i druge usluge
 • Odlazak u weed shopping
 • Osiguranje turističkog aranžmana i jamčevina putovanja
 • Troškove organizacije i PDV

Cijena ne uključuje

Sve što nije posebno naglašeno u prethodnoj točki.

Moguće grupne nadoplate

 • Doplata za 1/2 sobu (po osobi) - 70 kn
 • Doplata za 1/1 sobu - 250 kn
 • Festivalska ulaznica na Cannafest - REZERVACIJA (plaćanje 15 eura na licu mjesta) - 115 kn
 • Noćni 420 WEED CRUISE brodom po Vltavi i atrakcije Praga uz jox, 2. večer - 110 kn
 • CLUBBING + osigurani lokalni prijevoz do hotela ujutro, 2. večer - 90 kn
 • Zdravstveno osiguranje - 60 kn
 • Osiguranje od nesretnog slučaja (uz zdravstveno) - 30 kn
 • - 0 kn

Video galerija

Korak si do putovanja. Prijavi se!

Mjesto polaska
Ime
Prezime
E-mail
Telefon/mob

Putni blog & vijesti

Dnevna doza NEXT STEP-a na našim profilima:

Super putovanja i akcije na tvom mailu. Može?