Nextstep

Vodič kroz gratise, popuste i nagradne igre

Shopping na Cannafestu i kako uzeti gratise?


Kako smo već pisali, Cannafest je najveći svjetski sajam kanabisa. Ova je godina ponovno rekordna kako nas očekuje 300 izlagača. 

Što to znači za običnog posjetitelja koji, poput nas, trodnevnu ulaznicu plaća 15 eura? Prema dosadašnjem iskustvu, jako puno! Naime, do sada ste kroz brojne gratise na manje-više svim štandovima mogli samo u rizlama isplatiti cijenu ulaznice – ne računajući na brdo drugih gratisa. Drugi način uštede je igranje tzv. „kola sreće“, a treći je popust i gratisi kod samog kupovanja pojedinog proizvoda.

Ovaj tekst je, naravno, samo orjentiran kako svaki izlagač svake godine ima svoj pristup promociji, ali je do sada palio. Isto tako, maksimalni gratisi ovise o znanju pojedinca o izlagaču na čije proizvode pikira i samom kanabisu. 


Gratisi

Sve dane će vam na svakom kutu nuditi nebrojene vrste gratis papira za motanje, plastične grindere, filtere, upaljače i slično. Osigurajte si, ako želite, i godišnju razinu zaliha. Pri tome ne mislimo na povremene pušače, već one koji motaju n truba dnevno.

Eh, sad ovisi što vas zanima. Primjerice, gotovo svaka firma sa gnojivom nudi besplatne tester boostere, regulatore, basic gnojivo, enzime korjena itd. Do sada je bila praksa da si netko tko ima nekoliko biljaka može bez beda od gratis gnojiva osigurati 1-2 besplatna growa (osim zemlje). Ili u novcima – 200 do 1.000 kn gnojiva bez problema. 

Hrana na štandovima proizvođača je manje više sva na degustaciji. Izvrsno jestivo ulje od konoplje, kruh od konopljinog brašna, rakija od sjemenki konoplje, humus, itd. Svakako si naći vremena i probati, osobito ulje koje je zdravije po sastavu od maslinovog. 

Kad smo već kod jestivog ulja od kanabisa, onda treba dodati i veliki izbor CBD ulja koja možete degustirati. 

Normalno, kada dođete do pojedinog izlagača bolje ćete proći ako oni shvate da znate njihovu ponudu i da ste uistinu zainteresirani. Dakle, NEMA većine gratisa bez razgovora i nekog osnovnog znanja!

Sam Cannafest sajam obično dodatno podjeli nekih 10.000 bagova sa gratis sjemenjem, upaljačima, grinderima, gnojivom... najbolji catch odjednom pa svakako bacite pažnju ima li dama s Cannafest torbama na ulazima i uzmite si torbu. Ako ste prije propustili, obično ih ostane u nedjelju. 


Kola sreće – skoro pa gratis

Za nekoliko eura možete zaigrati na desetka „kola sreće“ pojedinih izlagača poput Hesija ili Royal Queen Seedsa. Nagrade su od nekoliko eura pa do par stotina eura. Ako želite okušati sreću za osvojiti šator ili takvu nekakvu veću vrijednost, onda je ulog nešto veći i to uglavnom rade mješoviti distributeri i sam Cannafest, ne proizvođači. Super je da svaki rezultat dobija. 


Shopping popusti i limitirane ponude

Svo sjeme je na značajnom popustu! Preko 40 seed banki nude popust od 30 do 50% u kombinaciji s gratisima; dodatnim sjemenkama, majicama, grinderima, boosterima... Svaki izlagač ima svoju politiku popusta pa svakako pitajte sve koje pogodnosti nude. Naravno, ako uistinu pokažete da znate o čemu pričate, može vam se dogoditi da vam izlagač bez pitanja tutne nekakav promo gratis.

Šatori, svjetla i hidroponiku obično imaju velike akcije prvog dana i limitiran broj proizvoda koje planiraju na sajmu prodati za popust. Ako vas ovo zanima, OVO RJEŠAVATE PRVI DAN i dogovarate se odmah s proizvođačem da vam veće stvari pošalje doma. Ako je dobra ponuda, već u subotu neće biti najbolje opreme na popustu, a za nedjelju će vam trebati debela sreća. 

Svu grow opremu je najbolje ispitati prvi dan. Primjerice, frend je prošle godine išao uzimati smart potove po duplo manjoj cijeni, ali su mu rasprodali sve u sat vremena dok smo otišli na pljugu.

Komplete za pljuganje možete naći u brdu kombinacija i cijena. Svi mogući oblici papira za motanje, grinderi od plastike do ružinog drveta i ugljičnih vlakana, patenti, futuristički filteri... Iskreno, koliko rizli i grindera besplatno dobijemo, nismo toliko ni obraćali pažnju. Ovo je više „kolekcionarski“ tip ponude za osobni gušt. 

Vaporizatori su isto tako na popustu i možete sa smjesom za nargilu probati kako izgleda pušenje na njima. No, oni još uvijek drže visoku cijenu. 


Naveli smo, naravno, samo dio ponude koji ljude obično najviše zanima. Ostaje poanta - pričajte s izlagačima, poznajte njihovu ponudu i možete često očekivati dodatne gratise i popuste. Svakako puno, puno više od cijene ulaznice za 15 eura!


Dnevna doza NEXT STEP-a na našim profilima:

Super putovanja i akcije na tvom mailu. Može?