FM -90 KN do 15.05.2017
21.06.2017 - 23.06.2017
3 DANA / 2 NOĆENJA
IZ: Zagreba / Rijeke / Pazina i Pule
Lokalni turistički vodič tijekom cijelog boravka uz pratitelja = pravi doživljaj Slavonije; Ponajbolji hotel 3* u Slavoniji; Ulaznica i vodstvo u Zavičajnom muzeju Našice i Dvorcu Pejačević – najljepšem slavonskom dvorcu; Ulaznica i animacija sa životinjama u jedinstvenom privatnom Zoološkom vrtu obitelji Bizik
POLASCI ĆE BITI IZMEĐU 6.00 I 8.00 h, ovisno o mjestu polaska. Objavit ćemo ih točno kod garantiranja putovanja i javiti svima minimalno 5 dana prije u Završnom pismu sa svim informacijama!
Po dolasku oko 12.00 h, posjet ĐAKOVU gdje uz lokalnog vodiča obilazimo: katedralu J.J.Strossmayera – biskupa i jednog od najvećih hrvatskih velikana te prosvjetitelja; Bogoslovno sjemenište i Teološki fakultet – najstariji teološki fakultet u Hrvatskoj; Korzo; Crkva Svih svetih – jedinstvena crkvica koja spaja katoličku i islamsku arhitekturu... Kod Đakova treba istaknuti naslijeđe biskupa Josipa Jurja Strossmayera, te svakako ponos Slavonaca – konje lipicance đakovačke ergele.
Opcija (uz nadoplatu) posjete Državnoj ergeli lipicanaca Đakovo i Pastuharni – dio ergele gdje se pastusi obučavaju za paradno jahanje i vuču zaprega ili naša preporuka posjet matičnom stadu kobila i ždrebadi u Ivandvoru.
Nastavak vožnje autobusom prema Našicama. Po dolasku prijava u hotel 3*. Kraći odmor.
Povezanost grada i grofova Pejačević biti će obilaskom lokacija ispričana kroz „grofovsku priču“: crkva i samostan Sv. Antuna Padovanskog iz 13. st., (spomenik nulte kategorije sa 10 inkunabula neprocjenjive vrijednosti), Dvorac Pejačević (dom slavonskih vladara – grofova Pejačević), Perivoj Pejačević (prvi zaštićeni spomenik parkovne u Hrvatskoj kao jedan od 5 preostalih parkova engleskog tipa u cijeloj Europi), bijeli brezov Dorin paviljon (mjesto gdje je prva hrvatska kompozitorica skladala svoje kompozicije za toplijeg vremena) i drugi našički dvorac ‐ Dvorac Marka Pejačevića.
Gratis posjetom Zavičajnom muzeju Našice, unutar najljepšeg slavonskog dvorca, ćemo saznati više o 2 hrvatska bana – našičanina, prvoj hrvatskoj kompozitorici Dori Pejačević, hrvatskom prosvjetitelju Isidoru Kršnjavom, utemeljitelju modernog hrvatskog kiparstva Hinku Juhnu...
Slobodno vrijeme u Našicama. Noćenje.
Doručak. Krećemo autobusom prema OSIJEKU – najvećem slavonskom gradu. Razgled grada uz lokalnog vodiča. Brojna osječka arheološka nalazišta, osobito u Donjem gradu, tek treba istražiti dok je arheološki i kulturno najreprezentativnija osječka Tvrđa koja se nalazi na UNESCO‐voj listi zaštićenih spomenika svjetske baštine. Razgledavamo Tvrđu i desetke njenih najzanimljivijih atrakcija (Trg sv. Trojstva, zgrada generalata, Vodena vrata, crkva Sv. Križa...). U Tvrđi saznajemo zašto je Osijek izgrađen baš na ovom mjestu i kako su uspjeli pobijediti Osmanske snage nakon 150 godina turske okupacije. Odlazak do centralnog osječkog trga Ante Starčevića sa najvećom crkvom u Hrvatskoj – konkatedralom Sv. Petra i Pavla, kasnobaroknom zgradom HNK, najstarijom osječkom kavanom Central... Slobodno vrijeme.
Mogućnost ostanka u Osijeku ili opcije (uz nadoplatu) gdje posjećujemo BARANJU.
Prva je posjet Parku prirode KOPAČKI RIT. Paket usluga sadrži: ulaznicu, vodiče, prezentaciju, vožnju brodom „Orao I“ po močvarnom dijelu Parka prirode, razgledavanje kompleksa dvorca Tikveš i šetnjicu „Mali Skadaš“. Sam park je najveće stanište ptica u Europi, a time i pravi ornitološki biser Baranje i Hrvatske. Također, najveće je mrjestilište slatkovodne ribe u Europi.
Druga je ručak u odličnom ambijentu restorana i vinarije JOSIĆ u Zmajevcu. Za ručak imamo vrhunski baranjski specijalitet „šaran na rašlje“. Peče se uz žar topeći se u svojoj masti pa na kraju dobijate poslasticu za koju čak i jadranska Hrvatska priznaje kao jedinu slatkovodnu ribu koja se može mjeriti s Jadranom . Uz jelo gratis kušanje uzoraka vina.
Po povratku u Našice posjet privatnom ZOOLOŠKOM VRTU OBITELJI BIZIK. U naoko običnom dvorištu je smješteno stotinjak životinjskih vrsta kojih se ne bi posramili ni veliki zoološki vrtovi (lavovi, poniji, medvjedi, orlovi, vukovi, zmije...).
Opcija (uz nadoplatu) posjeta nekadašnjem imanju baruna Mihalović, a danas poznato vinogorje – FERIČANCI – u blizini Našica. Posjećujemo vinariju i stare podrume Feravino gdje za nas pripremaju posebni ETNO PROGRAM.
Prvo odlazimo do starog ljetnjikovca i Vinicilinske kuće u vinogradima Feravina gdje nam pripremaju večeru – slavonski specijalitet čobanac. Čobanac je staro pastirsko jušno jelo koje se kuha više sati sa 5 vrsta mesa i snažnim začinima, a poslužuje uz tjesteninu i domaći kruh. Niste bili u Slavoniji ako niste kušali čobanac! Prije večere, tradicionalna slavonska dobrodošlica uz domaću rakiju šljivovicu i tamburaše.
Poslije večere odlazimo do starog neobaroknog podruma Feravina iz 19. st. gdje s enologom kušamo 4 vrste kvalitetnih i vrhunskih vina. U podrumu isključivo sazrijevaju vrhunska barique vina, a dodatno uključuje moderno uređenu kušaonu sa diskontnim cijenama vina. Vinarija je poznata po crnoj slavonskoj sorti Frankovka i bijeloj slavonskoj sorti Graševina iako nudi 20‐ak sorti vina. Povratak u hotel oko ponoći. Noćenje.
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom te po dolasku obilazak VUKOVARA uz lokalnog vodiča: stara gradska barokna jezgra, Stari vodotoranj, spomen križ na Dunavu, luku Vukovar, kuću Lavoslava Ružićke, Dvorac Eltz... Slobodno vrijeme.
Opcija (uz nadoplatu) posjeta Muzeju „Mjesto sjećanja – vukovarska bolnica 1991.“ Koja zorno opisuje kako su tijekom okupacije ljudi preživljavali uz skromna sredstva i požrtvovanost medicinskog osoblja tijekom okupacije grada.
Nastavak prema Memorijalnom groblju gdje su sahranjeni branitelji Vukovara i koje je najveće europsko masovno groblje nakon Drugog svjetskog rata, te dalje prema stratištu Ovčara i Spomen domu Ovčara.
Nakon razgleda Vukovara, povratak kući gdje dolazimo oko 23.00 h.
Doručak. Krećemo autobusom prema OSIJEKU – najvećem slavonskom gradu. Razgled grada uz lokalnog vodiča. Brojna osječka arheološka nalazišta, osobito u Donjem gradu, tek treba istražiti dok je arheološki i kulturno najreprezentativnija osječka Tvrđa koja se nalazi na UNESCO‐voj listi zaštićenih spomenika svjetske baštine. Razgledavamo Tvrđu i desetke njenih najzanimljivijih atrakcija (Trg sv. Trojstva, zgrada generalata, Vodena vrata, crkva Sv. Križa...). U Tvrđi saznajemo zašto je Osijek izgrađen baš na ovom mjestu i kako su uspjeli pobijediti Osmanske snage nakon 150 godina turske okupacije. Odlazak do centralnog osječkog trga Ante Starčevića sa najvećom crkvom u Hrvatskoj – konkatedralom Sv. Petra i Pavla, kasnobaroknom zgradom HNK, najstarijom osječkom kavanom Central... Slobodno vrijeme.
Mogućnost ostanka u Osijeku ili opcije (uz nadoplatu) gdje posjećujemo BARANJU.
Prva je posjet Parku prirode KOPAČKI RIT. Paket usluga sadrži: ulaznicu, vodiče, prezentaciju, vožnju brodom „Orao I“ po močvarnom dijelu Parka prirode, razgledavanje kompleksa dvorca Tikveš i šetnjicu „Mali Skadaš“. Sam park je najveće stanište ptica u Europi, a time i pravi ornitološki biser Baranje i Hrvatske. Također, najveće je mrjestilište slatkovodne ribe u Europi.
Druga je ručak u odličnom ambijentu restorana i vinarije JOSIĆ u Zmajevcu. Za ručak imamo vrhunski baranjski specijalitet „šaran na rašlje“. Peče se uz žar topeći se u svojoj masti pa na kraju dobijate poslasticu za koju čak i jadranska Hrvatska priznaje kao jedinu slatkovodnu ribu koja se može mjeriti s Jadranom . Uz jelo gratis kušanje uzoraka vina.
Po povratku u Našice posjet privatnom ZOOLOŠKOM VRTU OBITELJI BIZIK. U naoko običnom dvorištu je smješteno stotinjak životinjskih vrsta kojih se ne bi posramili ni veliki zoološki vrtovi (lavovi, poniji, medvjedi, orlovi, vukovi, zmije...).
Opcija (uz nadoplatu) posjeta nekadašnjem imanju baruna Mihalović, a danas poznato vinogorje – FERIČANCI – u blizini Našica. Posjećujemo vinariju i stare podrume Feravino gdje za nas pripremaju posebni ETNO PROGRAM.
Prvo odlazimo do starog ljetnjikovca i Vinicilinske kuće u vinogradima Feravina gdje nam pripremaju večeru – slavonski specijalitet čobanac. Čobanac je staro pastirsko jušno jelo koje se kuha više sati sa 5 vrsta mesa i snažnim začinima, a poslužuje uz tjesteninu i domaći kruh. Niste bili u Slavoniji ako niste kušali čobanac! Prije večere, tradicionalna slavonska dobrodošlica uz domaću rakiju šljivovicu i tamburaše.
Poslije večere odlazimo do starog neobaroknog podruma Feravina iz 19. st. gdje s enologom kušamo 4 vrste kvalitetnih i vrhunskih vina. U podrumu isključivo sazrijevaju vrhunska barique vina, a dodatno uključuje moderno uređenu kušaonu sa diskontnim cijenama vina. Vinarija je poznata po crnoj slavonskoj sorti Frankovka i bijeloj slavonskoj sorti Graševina iako nudi 20‐ak sorti vina. Povratak u hotel oko ponoći. Noćenje.
CIJELI PROGRAM U PDF-U
PREUZMIZa potvrdu putovanja potrebno je ispuniti prijavnicu, potpisati Ugovor o putovanju i uplatiti polog u iznosu od 300 kn – preostali iznos najkasnije 7 dana prije putovanja. Polog se u slučaju otkazivanja rezervacije unutar 30 dana ne vraća osim u slučaju nedovoljnog broja mjesta za garantiranje putovanja. Za sve dodatne probleme i dogovore slobodno kontaktirajte agenciju pa ćemo Vam pokušati pomoći.