+385 31 864 025

pon - pet 08 - 16:00 h

SVI KONTAKTI

Putovanje iz: ZAGREBA / RIJEKE / OSIJEKA

Trajanje putovanja: 3 dana / 2 noći

Polazak i povratak: 22.06.2017 - 25.06.2017

VRIJEDNOST VIŠE:

Uistinu NAJBOLJE OD TOSKANE U 3 DANA – uključena FIRENCA, PISA, LUCCA, SIENNA, CHIANTI PODREGIJA i SAN GIMIGNANO sa svim ulazima u spomenute gradove (gdje drugi zbog cijene najčešće „štede na sadržajima“ zbog skupih ulaza za autobuse i stavljaju gluposti kao sadržaje); Mogućnost jedinstvene večere u renesansnom dvorcu u Chianti podregiji Toskane; Mogućnost povoljnog ručka pokraj Kosog tornja u Pisi; Mogućnost vožnje biciklom po zidinama Leonarda da Vincija

1.150 kn

1.270 kn

PRIJAVI SE
PLAN PUTOVANJA

POLASCI ĆE BITI IZMEĐU 22.00 I 2.00 h, ovisno o mjestu polaska. Objavit ćemo ih točno kod garantiranja putovanja i javiti svima minimalno 5 dana prije u Završnom pismu sa svim informacijama Vožnja autoputom kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

Dolazak oko 10.00 h u „grad čuda“ PISU. Tu neformalnu titulu nosi zbog iznimne arhitekture prvenstveno zastupljenu na Viteškom trgu (Piazza dei Cavalieri) sa 3 najraskošnije građevine: svjetski poznati Kosi toranj, Katedrala sv. Marije i Krstionica sv. Ivana. Smatraju ga gradom u kojem je započela renesansa.

Prema željama, dodatno obilazak „manjih“ atrakcija: Crkva sv. Stjepana (Santo Stefano dei Cavalieri) u kojoj su smještene brojne umjetnine i ratni plijen brojnih pomorskih bitaka između Vitezova sv. Stjepana i Turaka; crkvica sv. Siksta – jedna od najbolje sačuvanih rano-romaničkih građevina u gradu; Palača Medici – posjed obitelji Medici koji su vladali Pisom od 1400. godine... U gradu se nalaze još dva kosa tornja koje možete obići u slobodno vrijeme.

Opcija (uz nadoplatu) restoranskog ručka pokraj Kosog tornja. Za Italiju iznimno povoljan ručak i to pokraj top svjetske atrakcije!

Nastavljamo prema obližnjem gradu LUCCA – rodnom mjestu skladatelja Giacoma Puccinija. Poput većine talijanskih gradova, svoju vizuru duguje renesansi. Prava rijetkost su netaknute renesansne gradske zidine koje je oko starog grada dizajnirao Leonardo da Vinci. Iako Lucca obiluje renesansom, u nju se prije svega idemo odmoriti od puta i prethodnog obilaska. Najveća atrakcija je vožnja biciklom po 4 km dugim gradskim zidinama što nudimo kao opciju (uz nadoplatu). Slobodno vrijeme.

Predvečer prijava u hotel 3*/4* u obližnjim Montecatini Termama ili u blizini Firenze. Noćenje.

Doručak do 9.00 h. Slijedi obilazak FIRENZE – kolijevke renesanse i jednog od najposjećenijih talijanskih gradova. Početno odlazak na Piazzale Michelangelo – najboljeg vidikovca u gradu gdje najbolje možete fotografirati spektakularnu katedralu i kupolu.

Nastavljamo obilaskom stare gradske jezgre pod UNESCO zaštitom: gotička firentinska katedrala Sv. Marije Fiorske koja je jedna od najvećih crkvi na svijetu sa zasebnom krstionicom i „Rajskim vratima“, jednom od najvećih kupola na svijetu i elegantan Giottov zvonik nazvan po gotičkom majstoru kiparstva; skupljalište „izgubljene“ djece Loggia del Bigallo iz 14. st.; Museo dell'Opera del Duomo; Palača Nonfinito koja je Antropološki muzej; kuća Dante Aligieria; romanička crkva Badia Fiorentina s kraja 10. st.; gotička crkva Santa Croce gdje su sahranjeni slavni Fiorentinci Michelangelo i Galileo, Piazza della Signoria sa Palačom Vecchio i brojnim kipovima...

Slobodan dan u Firenzi. Preporučavamo od preko 60 muzeja odlazak u Galeriju Accademia gdje su remek djela renesansnog kiparstva poput Michellangelovog Davida ili Galeriju Uffizi koja pak okuplja najslavnije slikare renesanse poput Rafaela, Titiana, Michelangela, Da Vincija i mnogih drugih (rezervirajte unaprijed ulaznicu i očekujte čekanje u redu od minimalno pola sata za ulaz). Predvečer povratak u hotel.

Navečer spremamo (uz nadoplatu) pravu poslasticu vinarstva i gastronomije – večeru u renesansnom dvorcu u najpoznatijoj vinskoj regiji Toskane CHIANTIJU. Kada gledate razglednice ili promo fotografije iz Toskane sa vinogradima i maslenicima na brdima gdje su na vrhu vinarije, to je upravo Chianti.

Večera u renesansnom dvorcu uključuje: obilazak povijesnih podruma, vinarije i vinograda uz degustaciju više vrsta vina uz kruh i domaće maslinovo ulje; večeru od 3 slijeda sa sljubljivanjem adekvatnog vina u svakom slijedu s naglaskom na lokalna jela; uzorke 3 vrste vina poslužena uz svaki slijed; 1 l mineralne na osobe.

Uz sam vrhunski doživljaj vinarije-dvorca, gastro ponuda je bazirana na kvalitetne lokalne namirnice i jela poput Cantuccini keksa, Vin Santo desertnog vina ili slavnog Chianti vina koje je Hanibal Lector iz „Jaganjaca“ svojedobno filmski preporučio.

Povratak u hotel oko ponoći. Noćenje.

Doručak i odjava iz hotela.

Oko 11.00 h posjet SIENNI – glavnom gradu istoimene regije. Stari dio grada je uvršten u UNESCO popis svjetske baštine pa slijedi obilazak: bazilika San Domenico iz 13 st. kao najbitnija bazilika u gradu; svetište sv. Katarine sa kućom svete Katarine i čudesnim Raspelom iz 12. st. – od kojega je navodno svetica dobila stigme; Piazza del Campo – jedan od najpoznatijih srednjovjekovnih trgova u Europi kojega okružuju prekrasne palače i na kojem se održava povijesna utrka konja Palio di Sienna; Siennska katedrala - Duomo di Siena sa početka 13. st... Kraće slobodno vrijeme u Sienni.

Slijedi posjet SAN GIMIGNANU – gradiću lijepih tornjeva. Nekadašnje hodočasničko utočište, danas je nezaobilazan primjer toskanske romaničke i renesansne arhitekture sa čak 14 tornjeva zbog čega je pod UNESCO zaštitom. Kratki obilazak ruralnog simbola Toskane. Slobodno vrijeme.

Očekivani dolazak u Zagreb oko 00.00 h i u Osijek oko 3.00 h. Vidimo se na slijedećem putovanju.

NAČIN REZERVACIJE I PLAĆANJA

Za potvrdu putovanja potrebno je ispuniti prijavnicu, potpisati Ugovor o putovanju i uplatiti polog u iznosu od 400 kn – preostali iznos najkasnije 7 dana prije putovanja. Polog se u slučaju otkazivanja rezervacije unutar 30 dana ne vraća osim u slučaju nedovoljnog broja mjesta za garantiranje putovanja. Za sve dodatne probleme i dogovore slobodno kontaktirajte agenciju pa ćemo Vam pokušati pomoći.

KOLIKO JOŠ NOVCA TREBAM

Toskana i Firenca su, uz Rim, najposjećenije talijanske destinacije što se svakako osjeti na cijenama svega. Ujedno glasi kao enološki i gastronomski centar države što u spoju s nevjerojatnom renesansnom umjetnošću i mahom gotičko-romaničkim spektaklima od građevina čini sjajan vikend bijeg. No, ne i povoljan ako ćete jesti u restoranima pokraj najvećih atrakcija gdje ostaje zlatno putno pravilo – dalje od atrakcija, povoljnije!

Za restorane smo Vam našli vrhunski doživljaj večere u renesansnom dvorcu Chianti vinske podregije koji se čini skupo, ali za Italiju i što je sve uključeno je zapravo iznimno povoljno za nešto što ćete pamtiti kao sjajno iskustvo. Isto tako, u Pisi imate opciju ručka za 150 kn – na top lokaciji pokraj Kosog tornja – koliko bi za obični obrok platili u nekom zabačenom restoranu. No, talijanska kuhinja zna i poprilično razočarati što se najbolje očituje po pizzama koje su češće loše nego dobre, a cijene se kreću od 10-ak do nekoliko desetaka eura, ovisno gdje jedete. Polupansion, koji je obično najpovoljniji restoranski ručak, nismo ni nudili jer bi u talijanskom hotelu mogli dobiti najmanji, najgori i najskuplji obrok na svijetu.

Imat ćete dosta slobodnog vremena za, kao prvo rješenje štednje, pronaći trgovinu kako bi se opskrbili za put, a gdje su cijene slične našima. Drugo su (relativno) povoljno rješenje fast food međunarodni lanci iako bi mi na Vašem mjestu dodali euro-dva za vrhunski talijanski panin sa domaćim pršutom i pecivom prelivenim vrhunskim maslinovim uljem (4-5 eura). Cijene kave su u talijanskim kafićima 3-6 eura, piva 4-8 eura, a sve iznad toga je previše.

Od ulaznica preporučavamo UNAPRIJED rezervirati jednu od 2 najbolje galerije Toskane i Firence:
- Uffizi - PREPORUČAVAMO
- Accademia

To bi inače napravili za Vas, ali se termini za grupe rasprodaju mjesecima unaprijed, a naši ljudi nisu baš revni da nekoliko mjeseci unaprijed rezerviraju putovanje. Cijene ulaznice su za obje 8 eura + rezervacija 4 eura. Za Uffizi planirajte minimalno 2 h za obilazak, za Accademiu sat vremena, a na čekanje za ulaz 30-60 minuta. Bez obzira na cijene koje su malo iznad naših standarda, putovanje za svakog tko zna uživati u životu!

Za sve konkretne upite i prilagodbu sadržaja Vašim zahtjevima stojimo na raspolaganju!

KORAK SI DO PUTOVANJA

Polazak iz Zagreba

Cijena
1.270 kn
1.150 kn

Polazak iz Rijeke

Cijena
1.270 kn
1.150 kn

Polazak iz Osijeka

Cijena
1.360 kn
1.240 kn

Točno vrijeme i mjesto polaska ovisi o punjenju autobusa. Uvijek ga obavljujemo i javljamo sa svim drugim bitnim informacijama u Završnom pismu najkasnije 5 dana prije polaska!

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom

 • Sve ulaske autobusa (ZTL) za sve destinacije koje posjećujemo (većina agencija nudi manje)

 • Smještaj u hotelu 3*/4* (prema raspoloživosti), u Montecatini Termama ili u blizini Firenze, u 1/2 i/ili 1/3 sobama na bazi 2 noćenja s doručkom

 • Obveznu boravišnu pristojbu na licu mjesta za 2 noći

 • Profesionalnog pratitelja (vodiča) pri obilascima Pise, Lucce, Firenze, Chianti vinske regije, Siene i San Gimigniana prema programu

 • Osiguranje turističkog aranžmana i jamčevinu putovanja

 • Troškove organizacije i PDV

Ulaznice tijekom razgledavanja. sve ostalo što nije naglašeno u prethodnoj točki.
 • Večeru u renesansnom dvorcu u najpoznatijoj vinskoj regiji Toskane CHIANTIJU (obilazak povijesnih podruma, vinarije i vinograda uz degustaciju više vrsta vina uz kruh i domaće maslinovo ulje; večeru od 3 slijeda sa sljubljivanjem adekvatnog vina u svakom slijedu s naglaskom na lokalna jela; uzorke 3 vrste vina poslužena uz svaki slijed; 1 l mineralne na osobe) = 250 kn

 • Restoranski ručak u centru Pize s pogledom na kosi toranj (3 slijeda), 1. dan = 150 kn

 • Vožnja biciklom po renesansnim zidinama Leonarda da Vincija u Lucci = 100 kn / 2 h

 • Smještaj u 1/1 sobi = 420 kn

 • Grupno putno osiguranje našeg partnera Allianz osiguranje: zdravstveno osiguranje = 30 kn PREPORUČAMO, osiguranje od nesretnog slučaja (uz zdravstveno) = 25 kn; od otkaza putovanja = 60 kn

VIDEO GALERIJA

PUTNI BLOG & VIJESTI

PRATI NAS, ČITAJ I GLEDAJ