Nextstep

Krakow i Bratislava: Rudnik soli Wieliczka

Krakow i Bratislava

Rudnik soli Wieliczka

Krakow i Bratislava: Krakow: Dvorac Wawel

Krakow i Bratislava

Krakow: Dvorac Wawel

Krakow i Bratislava: Krakow: glavni trg Sukiennice

Krakow i Bratislava

Krakow: glavni trg Sukiennice

Krakow i Bratislava: Krakow: klubovi i odličan noćni život

Krakow i Bratislava

Krakow: klubovi i odličan noćni život

Krakow i Bratislava: Bratislava: Bratislavski Hrad

Krakow i Bratislava

Bratislava: Bratislavski Hrad

Krakow i Bratislava: Auschwitz: mjesto istinitog horrora

Krakow i Bratislava

Auschwitz: mjesto istinitog horrora

Krakow i Bratislava: Krakow: Wawelska katedrala

Krakow i Bratislava

Krakow: Wawelska katedrala

Krakow i Bratislava: Wadowice: rodno mjesto Ivana Pavla II.

Krakow i Bratislava

Wadowice: rodno mjesto Ivana Pavla II.

Krakow i Bratislava: Auschwitz : Arbeit macht frei

Krakow i Bratislava

Auschwitz : Arbeit macht frei

Krakow i Bratislava: Bratislava

Krakow i Bratislava

Bratislava

Krakow i Bratislava

FM -100 KN do 25.05.2017

22.06.2017 - 25.06.2017

3 DANA / 2 NOĆENJA

IZ: Rijeke / Osijeka

VRIJEDNOST VIŠE:

Top termini – vrhunac turističke sezone u Krakowu; Gratis obilasci Bratislave i Wadowica; Mogućnost posjeta koncetracionom logoru Auschwitz i ogromnom srednjovjekovnom rudniku soli Wieliczka; Ekskluzivni klubovi u centru Krakowa i odličan noćni život u ponudi; Shopping čeških piva u Brnu.

Rijeke

1.340 kn

Osijeka

1.050 kn
Rezerviraj

Plan putovanja

DAN 0:

Polazak i noćna vožnja

POLASCI ĆE BITI IZMEĐU 22.00 I 00.00 h, ovisno o mjestu polaska. Objavit ćemo ih točno kod garantiranja putovanja i javiti svima minimalno 5 dana prije u Završnom pismu sa svim informacijama! Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku prema Poljskoj.

DAN 1:

WADOWICE, rodno mjesto pape Ivana Pavla II. – Posjet zloglasnom logoru-muzeju AUSCHWITZ – KRAKOW

Dolazak oko 10.00 h u Memorijalni centar i muzej AUSCHWITZ, vjerojatno najzloglasniji koncetracioni logoru u čitavoj ljudskoj povijesti. Procjenjuje se kako su nacisti tijekom 5 godina njegovog funkcioniranja organizirano pobili oko 1,5 miliona ljudi, većinom Židova. Obilazimo stravične ostatke zločina kroz administrativni centar Auschwitz I te „istrebljivačke pogone“ Auscwitz II-Birkenau sa barakama, plinskim komorama, krematorijem, logističkom prugom, rampama za istovar... Nešto što bi svatko normalan morao vidjeti barem jedanput u životu!

Nakon Auschwitza slijede WADOWICE – rodno mjesto pape Ivana Pavla II. gdje niz spomenika i priča podsjeća na njega. Kratki obilazak gradića: obiteljska kuća Karola Wojtyle, bazilika Uznesenja Blažene djevice Marije, Trg Ivana Pavla II., Gradska vjećnica...

Dolazak kasno popodne u Krakow. Prijava u hotel 3* u Krakowu.

Opcija (uz nadoplatu) NEXT STEP party tour gdje početno odlazimo u warm up bar na znatno povoljnije koktele i shootere, a nakon toga nastavljamo do vrhunskog kluba (ili 2) u strogom centru grada na partyjanu. Krakow je poznat kao grad s odličnim izlascima, a mi dajemo odličan tulum za manje novca! Noćenje.

DAN 2:

Atrakcije KRAKOWA i Staro mjesto – Rudnik soli WIELICZKA i avantura u središte Zemlje – NEXT STEP party tour Krakow

Doručak do 8.00 h. Obilazak KRAKOWA, nekadašnje poljske prijestolnice na obali rijeke Visle veličine gotovo kao Zagreb: Krakowsko staro mjesto; najveći srednjovjekovni europski Glavni trg; gotička Kraljevska bazilika sv. Stanislava i Vjenceslava na Wawel brdu (Wawelska katedrala) gdje se drže kraljevski dragulji i gdje su sahranjeni poljski kraljevi; Crkva naše Gospe uznesene na nebo (Marijina Bazilika); stara Tržnica tkanine – Sukiennice - na sredini centralnog trga; prekrasan ostatak nekadašnje vijećnice - Toranj vijećnice; jedno od najstarijih svjetskih sveučilišta – Jagiellonsko sveučilište; isusovačka bazilika Sv. Barbare; srednjovjekovne Gradske zidine; glavni ulaz u srednjovjekovni Krakow – Florijanova vrata; veliki gotička kružna bastion vrata Barbakan u sklopu zidina... Slobodno vrijeme.

Krakow uistinu odiše povijesti i kulturom pa nije čudo da je prvi svjetski grad kojem je UNESCO zaštitio povijesnu jezgru. Ima desetke crkvi, a u gotovo svima možemo naći utjecaj pape Ivana Pavla II. koji je desetljećima tu živio i djelovao. S druge strane, ima sve što i moderna metropola može ponuditi.

Preporučavamo samostalni odlazak u obilazak fortificiranog kraljevskog Wawelskog dvorca na istoimenom brdu. Ne nudi se kompletni obilazak već je ponuda dvorca podijeljena na segmente. Tako za cca. 10-20 kn po lokaciji možete odabrati i posjetiti Državničke prostorije, Kraljevske privatne apartmane, Krunske dragulje i oružarnicu, Wawelsku katedralu, Kraljevske grobnice, Žigmundovo zvono, itd.

Popodne opcija (uz nadoplatu) posjeta spektakularnom Rudnik soli WIELICZKA kojeg zovu i Podzemni grad soli. Pripremite se na iznenađenje. Sa vodičem Rudnika proći ćemo 800 stepenica u utrobu Zemlje kroz rudarske hodnike izdubljene u stijeni od sivih nijansi soli, čuti kako je rudnik radio od 13. st. pa do 2007., vidjeti skulpture od soli, posjetiti najveću svjetsku podzemnu crkvu koja je potpuno izgrađena od soli, čuti legendu o princezi Kingi, zaviriti u slano jezero na 135 m ispod zemlje te se na kraju rudarskim dizalom vratiti na površinu. Patuljci u „Gospodaru prstenova“.

Povratak u hotel i Krakow. Slobodno vrijeme.

Opcija (uz nadoplatu) NEXT STEP party tour gdje početno odlazimo u warm up bar na znatno povoljnije koktele i shootere, a nakon toga nastavljamo do vrhunskog kluba (ili 2) u strogom centru grada na partyjanu. Odličan tulum za manje novca!

DAN 3:

Schindlerov muzej i tvornica – Shopping čeških piva u BRNU – BRATISLAVA i atrakcije slovačke metropole – Dvorac Bratislavski hrad

Doručak do 8.00 h. Odjava iz hotela. Opcija (uz nadoplatu) posjeta Schindlerovom muzeju koji je smješten u staroj Schindlerovoj tvornici, a prema kojem je i snimljen Oskarom nagrađen film Schindlerova lista. Ovaj moderan muzej svedoči o ratnim stradanjima Židova, ali i stanovnika Krakowa kroz 5 godina nacističke okupacije Poljske.

Slijedi povratak kući. Usputno stajanje u BRNU na shopping. Na jednom mjestu su 2 najveća trgovačka centra – Olympia i Aupark, a osobito preporučavamo češka piva.

Na povratku, posjet BRATISLAVI: Hlavne namestie, Františanske namestie, Stara radnica, Primacijalna palača, Grasalkovičeva Palača, Sveučilišna knjižnica, Hviezdoslavovo namestie, Trg slobode, gotička katedrala Sv. Martina iz 14. stoljeća gdje su se krunili slovački i ugarski kraljevi… Slobodno vrijeme u centru. Na kraju razgledavanje odličnog kompleksa dvorca Bratislavsky Hrad.

Povratak kući oko ponoći.

CIJELI PROGRAM U PDF-U

PREUZMI

NAČIN REZERVACIJE I PLAĆANJA

Za potvrdu putovanja potrebno je ispuniti prijavnicu, potpisati Ugovor o putovanju i uplatiti polog u iznosu od 300 kn – preostali iznos najkasnije 7 dana prije putovanja. Polog se u slučaju otkazivanja rezervacije unutar 30 dana ne vraća osim u slučaju nedovoljnog broja mjesta za garantiranje putovanja. Za sve dodatne probleme i dogovore slobodno kontaktirajte agenciju pa ćemo Vam pokušati pomoći.

KOLIKO JOŠ NOVCA TREBAM

KRAKOW je uz kulturnu i povijesnu prijestolnicu Poljske ujedno i studentski grad zbog čega je poprilično povoljna destinacija, ali i ujedno destinacija sa sjajnim noćnim životom.
Ujedno je turistička rijetkost da sjedneš na glavni trg i u restoranu pojedeš nešto kuhano već od 30 kn, čak i manje. Dakle, restaći su isplativi kada si čovjek da malo truda i pronjuška cijene. Hrana je ukusna, ali često u čudnim kombinacijama za naše nepce.

Za piće su cijene okvirno kao i kod nas. To se odnosi i na klubove gdje su cijene poput naših, ali vam rješavamo u centru grada party u cubana baru s iznimno povoljnim shooterima i koktelima za zagrijavanje nakon čega idemo u disco club u samom centru.

Najskuplje u cijeloj priči su ulaznice, ali smo ubacili samo 2 „must see“ lokacije – fenomenalan rudnik soli Wieliczka i pitanje opće kulture Auschwitz.

Zaključno, za dnevnu potrošnju za normalne potrebe života i provoda nećete trebati više od 200 kn dnevno ili oko 500 kn za cijeli put. Naravno, tu treba dodati spomenute ulaznice i sve što ćete potrošiti iz vašeg gušta.

Za sve konkretne upite i prilagodbu sadržaja Vašim zahtjevima stojimo na raspolaganju!

Cijena uključuje

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom

 • Smještaj u hotelu 3* u Krakowu u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 1 noćenja s doručkom

 • Profesionalnog pratitelja putovanja/vodiča pri obilascima Wadowica, Krakowa i Bratislave prema programu

 • Shopping (čeških piva) u Brnu

 • Jamčevinu putovanja i osiguranje turističkog aranžmana

 • Osiguranje prijevoznika za autobus

 • Troškove organizacije i PDV

Cijena ne uključuje

Sve ostalo što nije posebno naglašeno u prethodnoj točki

Moguće grupne nadoplate

 • NEXT STEP party tour Krakow (1 warm up coctail bar s povoljnijim koktelima i shooterima, 1-2 vrhunska disco kluba u strogom centru) = 30 kn / večer - 0 kn
 • Ulaznica i vodstvo u Memorijalnom centru Auschwitz = 60 kn - 0 kn
 • Prijevoz, ulaznica i vodstvo u Rudniku soli Wieliczka = 120 kn odrasli; 90 kn mladi do 26 godina - 0 kn
 • Smještaj u 1/1 sobi = 420 kn - 0 kn
 • Grupno putno osiguranje našeg partnera Allianz osiguranje: zdravstveno osiguranje = 30 kn PREPORUČAMO, osiguranje od nesretnog slučaja (uz zdravstveno) = 25 kn; od otkaza putovanja = 60 kn - 0 kn

Video galerija

Korak si do putovanja. Prijavi se!

Mjesto polaska
Ime
Prezime
E-mail
Telefon/mob

Putni blog & vijesti

Dnevna doza NEXT STEP-a na našim profilima:

Super putovanja i akcije na tvom mailu. Može?