Nextstep

BALKAN TURA - First Minute!: Ohrid: manastir Sv. Naum

BALKAN TURA - First Minute!

Ohrid: manastir Sv. Naum

BALKAN TURA - First Minute!: Lovćen: Njegošev mauzolej

BALKAN TURA - First Minute!

Lovćen: Njegošev mauzolej

BALKAN TURA - First Minute!: Ohrid: Ohridsko jezero

BALKAN TURA - First Minute!

Ohrid: Ohridsko jezero

BALKAN TURA - First Minute!: Balkan je izmislio meze!

BALKAN TURA - First Minute!

Balkan je izmislio meze!

BALKAN TURA - First Minute!: Albanija: bunkeri

BALKAN TURA - First Minute!

Albanija: bunkeri

BALKAN TURA - First Minute!: Sveti Stefan: privatni otočić-hotel

BALKAN TURA - First Minute!

Sveti Stefan: privatni otočić-hotel

BALKAN TURA - First Minute!: Beograd

BALKAN TURA - First Minute!

Beograd

BALKAN TURA - First Minute!: Beograd: krstarenje Dunavom i Savom

BALKAN TURA - First Minute!

Beograd: krstarenje Dunavom i Savom

BALKAN TURA - First Minute!: Tirana: Skenderbegov trg

BALKAN TURA - First Minute!

Tirana: Skenderbegov trg

BALKAN TURA - First Minute!: Beograd: odličan noćni život

BALKAN TURA - First Minute!

Beograd: odličan noćni život

BALKAN TURA - First Minute!: Skoplje i spomenici

BALKAN TURA - First Minute!

Skoplje i spomenici

BALKAN TURA - First Minute!: Ohrid: Ohridska pastrva

BALKAN TURA - First Minute!

Ohrid: Ohridska pastrva

BALKAN TURA - First Minute!: Skoplje: Kuća Majke Tereze

BALKAN TURA - First Minute!

Skoplje: Kuća Majke Tereze

BALKAN TURA - First Minute!: Skoplje i Aleksandar Veliki

BALKAN TURA - First Minute!

Skoplje i Aleksandar Veliki

BALKAN TURA - First Minute!: Budva - kraljica Jadrana

BALKAN TURA - First Minute!

Budva - kraljica Jadrana

BALKAN TURA - First Minute!: Sarajevo: ćevapi

BALKAN TURA - First Minute!

Sarajevo: ćevapi

BALKAN TURA - First Minute!: Sarajevo: Baščaršija

BALKAN TURA - First Minute!

Sarajevo: Baščaršija

BALKAN TURA - First Minute!: Albanija i Crna Gora: Skadarsko jezero

BALKAN TURA - First Minute!

Albanija i Crna Gora: Skadarsko jezero

BALKAN TURA - First Minute!: Cetinje: stara crnogorska prijestolnica

BALKAN TURA - First Minute!

Cetinje: stara crnogorska prijestolnica

BALKAN TURA - First Minute!: Kotor i Boka Kotorska

BALKAN TURA - First Minute!

Kotor i Boka Kotorska

BALKAN TURA - First Minute!: Skoplje: Stari grad

BALKAN TURA - First Minute!

Skoplje: Stari grad

BALKAN TURA - First Minute!

FM -200 KN do 15.04.2018

29.05.2018 - 03.06.2018

6 DANA / 5 NOĆENJA

IZ: Zagreba / Rijeke, Pule i Pazina / Osijeka

VRIJEDNOST VIŠE:

Obilazak niza metropola i najboljih destinacija Balkana „bez trčanja“: Beograd, Skoplje, Ohrid, Tirana, Budva, Sveti Stefan, Cetinje, Lovćen, Kotor i Sarajevo; Odlična vrijednost za novac; Hoteli 3* u centru ili blizini centra grada; Najbolji restorani nacionalne kuhinje u svakoj destinaciji uz nadoplatu; Izbor noćnog života Balkana

Zagreba

2.080 kn

Rijeke, Pule i Pazina

2.200 kn

Osijeka

1.960 kn
Rezerviraj

Plan putovanja

Dan 1:

SRBIJA – BEOGRAD – Beogradska tvrđava – Centar i Terazije – Boemska ulica Skadralija – Dedinje i Kuća cvijeća –Krstarenje turističkim brodom po Dunavu i Savi – Noćni život Beograda i čuveni klubovi splavi

POLASCI ĆE BITI IZMEĐU 4.00 I 8.00 h, ovisno o mjestu polaska. Objavit ćemo ih točno kod garantiranja putovanja i javiti svima minimalno 5 dana prije u Završnom pismu sa svim informacijama!

Dolazak u BEOGRAD oko 13.00 h. Ulazeći u grad prolazimo Novi Beograd, Beogradski sajam, Sava centar, Beogradsku arenu, Novi most koji je najveći svjetski most s jednim pilonom...

Obilazak atrakcija: najveći pravoslavni Hram sv. Save; najveći gradski park Kalemegdan u sklopu kojeg je Stari grad sa Beogradskom tvrđavom (Malo i veliko stepenište, Sahat kula, Nebojša kula, Rimski bunar, Grobnica narodnih heroja, Jakšićeva kula, stara turska kupelj Amam, Zoo vrt Beograd...) i sjajnim pogledom na grad te ušće Save u Dunav; glavna pomodna ulica Knez Mihailova ulica; Studentski trg i muzeji; glavni trg Terazije i sam centar; Ulica kneza Miloša; Narodno pozorište; najstarija beogradska kavana „?“; Narodni muzej...

Nakon obilaska, oko 15.00 h slobodno vrijeme. Preporučavamo odlazak do Skadarlije – poznate boemske ulice sa brojnim restoranima, kafićima i galerijama. Skadralija dodatno živne noću sa brojnom „kafanskom muzikom“ uživo i lokacija je gdje se u ugodnom i živom ambijentu može dobro zabaviti i pojesti.

Opcije (uz nadoplatu) posjeta Kući cvijeća sa grobnicom Josipa Broza Tita. Druga opcija je Krstarenje Dunavom i Savom u trajanju od sat i pol. Beograd izgleda sjajno s rijeka, a dodatno je zanimljivo i spajanje naših najvećih rijeka – Dunava i Save.

Oko 18.00 h, odlazak do hotela 3*. Smještaj u sobe i slobodno vrijeme. Opcija (uz nadoplatu) odlične restoranske večere uz tamburaše na Skadarliji.

Za one energičnije, preporučavamo odlazak u čuveni noćni života Beograda i Ade ciganlija – najpoznatije beogradske plaže i lokacije glavnog dijela svjetski poznatog noćnog života gdje uistinu svatko može pronaći nešto po svom ukusu. Osim splavi, Beograd nudi niz različitih klubova na suludim lokacijama. Noćenje.

Dan 2:

MAKEDONIJA – SKOPLJE – Lijeva i desna obala Vardara – Tvrđava Skopskoto Kale – OHRID – Ohridsko jezero, „makedonsko more“ – Noćni život Ohrida

Doručak do 8.00 h i odjava iz hotela do 8.30 h. Vožnja autoputom i brzom cestom prema Makedoniji uz pauze.

Oko 13.00 h stižemo u SKOPLJE – glavni grad Makedonije. Pri dolasku, kraći obilazak relativno malog grada. Početno odlazimo na skopsku tvrđavu Kale koja je nazvana po turskoj riječi za tvrđavu i koja, uz nadogradnje i uništavanja, brani grad još od 6. stoljeća iznad rijeke Vardar. U samoj tvrđavi je Arheološko-povijesni muzej.

Spuštamo se u četvrt nastalu za 500 godina osmanske vladavine sa Starim Baazarom (pijac) te Mustafa Pašinom džamijom iz 15. st. i Muzejom Makedonije sa svim područjima zaštite kulturne baštine. U blizini je i jedna od najljepših turskih građevina i prenočište Suli han, stari Toranj sa satom, nekadašnja turska kupelj Čifte Hamam (danas galerijski prostor), druga kupelj Daut Paša Hamam (danas Nacionalna galerija), džamija jednog od turskih graditelja Skoplja Isa Bega – Isa Beg džamija... Zanimljiva je jedna od dužih ulica sa desecima zlatarskih radnji.

Kamenim mostom s početka 6. st. prelazimo u suvremeni makedonski dio grada. Usput je Nacionalno kazalište, Muzej makedonske borbe, spomenik Ćirilu i Metodu... Prešavši most dolazimo do glavnog trga grada i najvećeg makedonskog trga – Trga Makedonije – sa spomenikom Aleksandru Velikom.

Specifična makedonska situacija oko nacionalne svijesti i borbe za ime rezultirala je inflacijom desetaka spomenika, a novi niču svake godine pa ih je gotovo nemoguće sve popisati. Odlazak do Spomen kuće Majke Terezije koja je podignuta u stilu Gaudija, a nakon toga još razgledamo makedonski Parlament i, pomalo kičasti, „slavoluk pobjede“. Slobodno vrijeme u centru.

Polazak iz Skoplja oko 16.00 h i vožnja prema Ohridu. Dolazak u oko 18.30 h i prijava u hotel 3*.

Slobodno vrijeme za šetnju uz Ohridsko jezero i uživanje u odličnoj ugostiteljskoj ponudi „makedonskog mora“. Mogućnost odlaska u dobar noćni život Ohrida s bogatom ponudom klubova i pubova. Noćenje.

Dan 3:

MAKEDONIJA – OHRID – Samuilova tvrđava i atrakcije Ohrida – Izlet do čuvenog manastira Sv. Naum – Izvor rijeke Crni drim – Struge – Večera u makedonskom nacionalnom restoranu uz glazbu na Biljaninim izvorima ili na izvoru rijeke Crni Drim

Doručak do 8.00 h. Poslije doručka, obilazak OHRIDA. Početno odlazak na Samuilovu tvrđavu iz 10. st. koju je sagradio (drugi) najveći makedonski, prema Bugarima bugarski, kralj Samuil, a bila je glavni grad Samuilovog carstva. Navodno je sagrađena na mjestu starije tvrđave Filipa II. Makedonskog iz 4. st.pr.Kr.

Spuštamo se u stari grad okružen bedemima i prolazimo Gornja i Donja vrata tvrđave koja su preostala od nekadašnjih 4 vrata. Slijede: spomenik helenske kulture Antički amfiteatar; crkva i samostan Bogorodice Perivlepte (sv. Klimenta) koja je najljepša ohridska crkva sa sjajno očuvanim freskama iz 13. st.; 3 male crkve iz 14. st. – Sv. Konstantin i Elena, Sv. Dimitrije i Sv. Kliment Ohridski oko sv. Klimenta; ranokršćanska katedrala sv. Sofije koja je još od Samuilovog vremena sjedište biskupije; Spomenik Ćirilu i Metodu... Slobodno vrijeme u Ohridu.

Preporučavamo niz sadržaja uz samo Ohridsko jezero koje je, baš kao i Ohrid, pod UNESCO zaštitom. Kušajte svakako Ohridsku pastrvu (koja je zaštićena pa će Vam vjerojatno reći da je mavrovska). Posjetite brojne izložbe povijesne građe unutar crkvi ili galerija. Popnite se na brdo iznad Ohrida do crkvice sv. Jovan Kaneo odakle imate sjajan pogled na cijelo jezero. Provozajte se izvornim ohridskim kajakom „deda čun“ koji svoj naziv duguje legendi o Biljani iz narodne pjesme „Biljana platno beleše“. Ista Biljana je platno „belešala“ na Biljaninim izvorima koje možemo sami posjetiti. Za vrijeme ljetne sezone Ohrid postaje „Makedonsko more“ koje posjećuje na stotine tisuća turista, a sve to prati sjajan izbor noćnog života i zabave.

Popodne izlet do manastira Sv. Nauma, sveca prevoditelja Biblije na staroslavenske jezike i učenika Ćirila i Metoda te osnivača samostana i crkve iz 9. st. u kojoj je na kraju i sahranjen. Samostan u obliku trolista je stoljećima početna točka vjerskog turizma kako ohridski kraj zbog čak 365 crkvi i brojnih hodočasnika tijekom stoljeća nazivaju „Mali Jeruzalem“. Manastir je danas u turističkoj funkciji do mjere da je jedan njegov dio pretvoren u starinski hotel dok je samo manastirska crkva u vjerskoj funkciji. U dvorištu slobodno hodaju paunovi, a cijeli kompleks je u bujnoj vegetaciji.

Mogućnost posjeta izvoru rijeke Crni Drim koja je najveći izvor vode Ohridskog jezera. Za vodu Crnog Drima se smatra kako ima ljekovita svojstva pa se ne čudite „kupačima“ u svako doba godine.

Opcija (uz nadoplatu) makedonske restoranske večere uz glazbu na Biljaninim izvorima ili na izvoru rijeke Crni Drim. Povratak u hotel. Večera. Zabava prema željama. Noćenje.

DAN 4:

ALBANIJA – TIRANA – Skradarsko jezero – CRNA GORA – SVETI STEFAN – BUDVA – Sjajni noćni život Budve

Doručak do 8.00 h i odjava iz hotela. Vožnja prema Albaniji. Usput prolazimo brojne bunkere kojih je Enver Hoxha u svojoj diktatorskoj eri napravio oko 700.000!

Dolazak u TIRANU oko 12.00 h i obilazak: ostaci i zidovi bizantske Justijanove utvrde ili Tiranske utvrde iz 13. st. koja je nekada bila samo srce grada; Ulica Hoxha Taksima; spomenik Kaplan Pašina grobnica; glavni tiranski Skanderbegov trg nazvan po nacionalnom heroju na kojem je i njegov spomenik; glavni bulevar Dëshmorët e Kombit Bulevar koji se prostire od trga; do prije 40-ak godina najviša gradska zgrada Toranj sa satom i odmah pokraj njega Et'hem begova džamija s kraja 18. st. kojom je albanski narod prosvjedom i nasilnim otvaranjem vratio religijske slobode na kraju ere komunizma; najveći muzej u Albaniji Nacionalni povijesni muzej; dio nekadašnje trgovačke ceste prema istoku Albanije Kožarski most; ostaci rimske vile Tiranski mozaik na najstarijem objektu u Tirani... Slobodno vrijeme.

Polazak iz Tirane oko 15.30 h. U vožnji prema Crnoj Gori prolazimo pokraj ogromnog Skradarskog jezera.

U vožnji po crnogorskoj obali prolazimo pokraj otoka-hotela SVETI STEFAN koji je jedinstveni spoj povijesnog gradića i luksuznog turizma pa se možemo kratko zaustaviti za fotografiranje.

Oko 20.00 h dolazak u BUDVU – najpoznatije crnogorsko ljetovalište . Prijava u hotel 3* i večera.

Budva nudi sjajni noćni život pa zabave neće nedostajati tijekom cijele noći. Kafići rade do ponoći, a onda se prelazi u beach barove poput San Tropeza ili brojnih sličnih te noćne klubove poput megadiskoteke na otvorenom za više tisuća ljudi Top hill ili nešto manje verzije i sjajno opremljenog kluba Trocadero. Pripremite tijelo i novčanik jer se nudi gotovo sve za svaki ukus!

Dan 5:

CRNA GORA – Crnogorska prijestolnica CETINJE – Nacionalni park LOVĆEN i Njegušev mauzolej – Stari grad i atrakcije Budve – Sjajni noćni život Budve

Buffet doručak do 8.00 h. Poslije doručka, idemo do sat vremena udaljenog CETINJA – crnogorske prijestolnice i često glavnog grada sa bogatom povijesti zbog koje ga često zovu „grad-muzej“.

Kraći obilazak grada i posjet njegovom najvažnijem muzeju i kulturnom spomeniku – Cetinjskom manastiru i Manastirskoj riznici gdje se, uz brojne vrijednosti, čuvaju 2 od 3 najveće kršćanske relikvije Crne gore: ruka Sv. Jovana Krstitelja (ruka koja je krstila Isusa Hrista) i čestica Časnog Krsta Gospodnjeg (dio krsta na kojem je razapet Isus Hrist). Osim činjenice kako je ovo najbogatija crnogorska riznica koja čuva spomenute relikvije, samostan sagrađen 1484. godine čuva i relikviju Sv. Petra Cetinjskog te „Oktoih prvoglasnik“ – prvu tiskanu ćirilićnu knjigu iz 1494. godine. U Plavoj kapeli Vladinog doma se čuva treća relikvija – ikona Presvete Bogorodice Filermose.

Dalje posjećujemo Mauzolej Vladike Danila – osnivača crnogorske vladarske dinastije Petrović-Njegoš.

Nastavljamo prema NACIONALNOM PARKU LOVĆEN, iznimnog značaja za crnogorsku povijest. Lovćenske sepertine su dio starog karavanskog puta kroz planinski masiv do Kotora, a na drugom najvišem vrhu Lovćena, Jezerskom vrhu, na 1.657 m podignut Njegošev mauzolej – počivalište najvećeg crnogorskog vladara i pjesnika. Do mauzoleja vodi 461 stepenica koju ćemo proći, a cijeli kompleks je projektirao hrvatski kipar Ivan Meštrović. Iznad kompleksa dominira 28 tona težak Njegošev kip, a sa vrha se pruža spektakularan pogled.

Oko 13.00 h vraćamo se nazad u Budvu. Slobodno vrijeme do 16.00 h.

Povijesni obilazak BUDVE. Posebna atrakcija je budvanski Stari grad koji datira unatrag 2.500 godina i unutar kojeg su gotovo svi gradski povijesni spomenici pa obilazimo zidine iz 17. st.; spomenike iz rimskog perioda – nekropola, žrtvenik, Villa urbana, ranokršćansku baziliku i ulaz u podzemne rimske terme; srednjovjekovne spomenike – kulu Repeno, crkvu sv. Ivana Krstitelja sa poznatom ikonom „Budvanska Gospa“, glavnu kulu Granedigo, 6 gradskih vrata, Citadelu koja je najvjerojatnije nastala još u rimsko vrijeme kao akropolis... U Starom gradu je i jako dobar Muzej grada Budve sa sjajnim etnografskim i arheološkim zbirkama od antike pa do danas kojeg možete posjetiti poslije obilaska.

Povratak u hotel na večeru. Navečer izlazak u noćni život Budve prema željama. Noćenje.

Dan 6:

Sveti Stefan – Kotor i zaljev Boka Kotorska – Sarajevo i čevapi na Baščaršiji

Doručak do 8.00 h. Odjava iz hotela. Kratko odlazimo vidjeti 10 km udaljeni otok-hotel-tvrđavu SVETI STEFAN zbog uspješnog spoja povijesti i luksuznog turizma.

Vožnja prema prekrasnom srednjovjekovnom gradiću KOTORU koji je smješten duboko u Boka-kotorskom zaljevu. Gradić opasavaju srednjovjekovne zidine duge 4 km te je zbog svoje kulturne vrijednosti zaštićen od UNESCO-a.

Obilazimo srednjovjekovnu jezgru: katedrala i Trg sv. Tripuna, glavni Trg od oružja, bedemi, Gradski toranj, kula Gradske straže, Biskupija, crkva sv. Mihaila, crkva i franjevački samostan sv. Klare, Napoleonovo kazalište, Arsenal... mali grad s nizom prekrasnih povijesnih građevina nakon čijeg obilaska uživamo u kavici uz more i slobodnom vremenu. Za ručak u kotorskim uličicama samostalno potražite restoran prema ukusu kako ih ima puno i sa različitim rasponom cijena. Polazak oko 13.00 h prema BIH.

Dolazak oko 17.00 h u SARAJEVO. Kratki obilazak: nevjerojatna priča o tvrdoglavosti Inat kuća; Stara vijećnica; Baščaršija sa brojnim rukotvorinama i najboljim čevapima u Sarajevu „Kod Želje“; nekadažnje prenočište – danas tradicijsko okupljalište Sarači i Moriča Han; sarajevske česme; prva stara zatvorena tržnica Gazi-Husrefbegov bezistan, Begova džamija; moderni centar sa starom pravoslavnom crkvom, muzejom Franza Ferdinanda, Židovskom sinagogom, katoličkom katedralom... Slobodno vrijeme u centru grada za bosansku kahvu i najbolje čevape.

Polazak kući oko 19.00 h. Ovisno o mjestu polaska povratak kući oko ponoći.

CIJELI PROGRAM U PDF-U

PREUZMI

NAČIN REZERVACIJE I PLAĆANJA

Za potvrdu putovanja potrebno je ispuniti prijavnicu, potpisati Ugovor o putovanju i uplatiti polog u iznosu od 400 kn – preostali iznos najkasnije 7 dana prije putovanja. Polog se u slučaju otkazivanja rezervacije unutar 30 dana ne vraća osim u slučaju nedovoljnog broja mjesta za garantiranje putovanja. Za sve dodatne probleme i dogovore slobodno kontaktirajte agenciju pa ćemo Vam pokušati pomoći.

KOLIKO JOŠ NOVCA TREBAM

Mala Balkan tura je svakako jedno od najpovoljnijih i najzanimljivijih putovanja koje organiziramo!!! Posjet najvećim atrakcijama u svim zemljama košta 1 do 4 eura.

SRBIJA i Beograd nude vrhunsku zabavu, hranu i piće za poprilično nižu cijenu nego Hrvatska. Sve je, u prosijeku, povoljnije nekih 20-30%. Poznati su po svojim roštilj majstorima pa izvrstan roštilj možete naći za nekih 30 kn na više. Pića su nešto skuplja u klubovima – na cijeni zagrebačkih (izuzev eskluzivnih klubova). Ulaz se, uglavnom, ne naplaćuje ili je simboličan. Hrana u trgovinama je sličnih ili povoljnih cijena kao kod nas. Za nekoliko km do hotela taksi možete platiti oko 40 kn, ali se svakako prvo dogovorite sa taksistom.

MAKEDONIJA je jedna od najpovoljnijih zemalja u našim programima. Na glavnom trgu, u blizini spomenika Aleksandru Velikom, piće ćete platiti 9 do 12 kn s tim da sjedite na makedonskom „Cvjetnom trgu“. Ohrid se kreće u sličnim cijenama pića i hrane iako nudi i nešto skuplje vrhunske restorane koji su, i dalje, povoljni za naše prilike. Upravo smo takve stavili u ponudu. Vožnja brodom po Ohridskom jezeru varira od 6 eura za kraću vožnju do 15 eura za nekoliko sati panoramske turističke vožnje. Tako se, otprilike, kreće i cijena svojevrsnih gondolijera s tradicionalnim autohtonim čamcima „deda čun“ koji su, kao stvoreni, za druženja s dragom osobom. Klubovi nisu ništa skuplji cijenama pića od kvartovskih kafića dok su ulaznice simbolične. Trgovine su u većini artikala niže cijene nego akcijske cijene naših trgovačkih lanaca. Kada sve zbrojite, za štedni pristup Vam je dovoljno 100 kn dnevno dok već za 150 kn dnevno možete uživati u svemu što Skoplje i Ohrid nude.

CRNA GORA je relativno povoljna destinacija koja nudi niz povoljnih sjajnih putnih doživljaja do viših cijena naših top destinacija! Budvu, kao top destinaciju, stranci zovu crnogorskim Miami-jem pa to prate i cijene koje su porasle u zadnjih deset godina većim dolaskom ruskih bogataša. Preostali gradovi, osobito u unutrašnjosti Crne Gore, imaju cca. 20% niže cijene nego Budva (osim Kotora koji je nešto povoljniji).

Kavu ćete u Budvi i Kotoru platiti od 8 do 16 kn, u Podgorici isto dok u preostalim mjestima kavu pijete za 6 do 10 kn. Budva nudi sokove i pivo u prosjeku od 14 do 30 kn, a cijena je u pravilu veća u noćnim klubovima i pomobnim pubovima. Fast foodovi nude različitu ponudu – od McDonald's-a do lokalnih pečenjarnica i pizza krišaka i tu se obrok može naći već od 10-15 kn pa do 40 kn za miješano meso. Restoranski obroci su skuplji u Budvi i u Podgorici.

Osigurali smo Vam daleko najpovoljniju restoransku večeru kroz pansionsku večeru dok je ista u restoranima u prosjeku 80 do 300 kn. Ukoliko mislite jesti ručak u restoranima, za uštedu preporučavamo da ručak pojedete u Cetinju gdje se meso ili svježa riba može naći već od 60-70 kn, a da ručak zadnji dan predvidite u restoranima Kotra izvan starog grada (dnevni menu već od cca. 35 kn, roštilj od 20 kn).

Za ALBANIJU I TIRANU te BIH I SARAJEVO možete računati na prosječne hrvatske cijene, ali uz malo truda i do 20% povoljnije. U svim spomenutim cijenama lokacija igra glavnu ulogu – što atraktivnija lokacija, skuplja cijena – pa prošećite malo dalje od glavnih atrakcija destinacije (centar, stari grad) jer se ista usluga može dobiti za povoljniju cijenu.

Zaključno, na crnogorskoj obali su gotovo iste cijene kao u našim skupljim jadranskim destinacijama, odnosno, povoljnijim kontinentalnim mjestima.

Cijena uključuje

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom

 • Smještaj u hotelu 3* u Beogradu u 1/2 i/ili 1/3 sobama na bazi 1 noćenja s doručkom

 • Smještaj u hotelu 3* u Ohridu u 1/2 i/ili 1/3 sobama na bazi 1 noćenja s doručkom

 • Smještaj u hotelu 3* u Budvi u 1/2 i/ili 1/3 sobama na bazi 1 noćenja s doručkom

 • Profesionalnog pratitelja (vodiča) pri obilascima Beograda, Skoplja, Ohrida, Tirane, Svetog Stefana, Cetinja, Budve, Nacionalnog parka Lovćen, Kotora i Sarajeva prema programu

 • Jamčevinu putovanja i osiguranje turističkog aranžmana

 • Troškove organizacije i PDV

Cijena ne uključuje

Sve ostalo što nije naglašeno u prethodnoj točki.

Moguće grupne nadoplate

 • Večera uz tamburaše u jednom od vrhunskih tradicionalnih restorana na Skadraliji, 1. večer, min. 20, Beograd - 120 kn
 • Krstarenje turističkim brodom po Dunavu i Savi - 45 kn
 • Ulaznica u Kuću cvijeća - 30 kn
 • Večera u nacionalnom restoranu uz makedonsku glazbu na Biljaninim izvorima ili na izvorima rijeke Crni Drim, 3. večer, min. 20, Ohrid - 130 kn
 • Grupno putno osiguranje: od nesretnog slučaja (uz zdravstveno) - 40 kn
 • Grupno putno osiguranje: od otkaza putovanja - 90 kn
 • - 0 kn

Video galerija

Korak si do putovanja. Prijavi se!

Mjesto polaska
Ime
Prezime
E-mail
Telefon/mob

Putni blog & vijesti

Dnevna doza NEXT STEP-a na našim profilima:

Super putovanja i akcije na tvom mailu. Može?